Guérande luomumerisuola, karkea

Guérande luomumerisuola, karkea
Tuotekoodi: 1 kg
Saatavuus: 2
Hinta: 9,00€
Veroton: 7,89€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun
Gueranden suola syntyy meren, auringon ja tuulen yhteistyön ansiosta Ranskan rannikolla. Se kerätään käsin perinteisin tuhatvuotisin menetelmin. Tämä suola on luonnostaan harmahtavaa ja kosteaa. Sitä ei käsitellä, pestä eikä valkaista, eikä siihen lisätä mitään. Gueranden suolassa on runsaasti magnesiumia luonnollisessa muodossa, ja se on myös hyvä kalsiumin ja raudan lähde. Gueranden suolan maku on mieto ja pehmeä, ja se sopii erinomaisesti kaikkeen ruoanlaittoon ja maustamiseen. 
 
Suolan tuottaja Les Salines de Guerande on käsittelemättömän luonnonsuolan markkinajohtaja Euroopassa. Osalle sen tuotteista on myönnetty ranskalainen ekosertifikaatti Nature & Progres. N&P-sertifikaatti myönnetään Ranskassa maataloustuotteille, jotka noudattavat luomuviljelylle asetettuja vaatimuksia. Nature & Progres-sertifikaatin saaminen edellyttää tuotannon ja raaka-aineiden täydellistä jäljitettävyyttä, ja tuottajaa ja tuotanto-olosuhteita valvotaan säännöllisesti. Gueranden suola noudattaa luomuviljelyn periaatteita ja standardeja, ja vaikkei se olekaan viljeltävä tuote, sen katsotaan olevan myös oikeutettu luomumerkin käyttöön. 
 
Nature&Progres- sertifikaatti voidaan myöntää suolalle, joka on puhdistamatonta ja täysin luonnnonmukaista, ja se kerätään suojellulta, saasteettomalta alueelta. Suola-altaiden tulee sijaita vähintään 500 m päätieltä, ja olla puhtaita torjunta-aineiden, kemiallisten jäämien, teollisuuden päästöjen ja ilmansaasteiden osalta. 
 
Meriveden puhtauden, suolan laadun ja keräämismenetelmien lisäksi myös tuotteen pakkaamiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Käytössä on ainoastaan käsittelemättömästä puusta tai polyetyliinistä valmistetut työvälineet, jotta varmistetaan ettei suola joudu kosketuksiin raskasmetallien yms. kanssa esimerkiksi suolaa hienonnettaessa.